Звіт керівника перед громадськістю

18.09.2017 13:18

Загальношкільні батьківські збори

18.09.2017 року

Дорогі батьки, шановні гості !!!

Щиро вдячна ,вам, за те, що ви цікавитесь шкільним життям ваших діток.

   Всі ви знаєте в який складний час ми з вами живемо. Але перед нами стоїть важливе завдання – це виховання підростаючого покоління, необхідно навчити дітей  науці, виростити їх здоровими та виховати справжніх громадян України.

А це без вашої підтримки і допомоги зробити неможливо. Наш педагогічний колектив турбується про кожну дитину, як про особистість, створює умови для утвердження загальнолюдських цінностей. Педагоги школи прагнуть віддавати всі свої знання дітям, - знаходячи цілеспрямований підхід до сучасного уроку.

У своїй роботі ми КЕРУЄМОСЬ  Конституцією України, Законом України « Про освіту», Законом України про середню освіту,Законом України про загальну середню освіту, Статутом школи, Положенням про НВК, Державними та відповідними регіональними програмами, що стосуються освіти.

Наші дітки активні учасники навчально-виховного процесу.

Зроблю екскурс по проведеній роботі школою протягом 5 років.

2012-2013 н.р.

Організовано та проведено 100-річчя школи.

Влітку 2013 року зроблено ремонт кімнати для відкриття другої дошкільної групи. Гарно працювали батьки, щоб їх діткам було затишно.

Восени відкрито другу дошкільну групу та оснащено її новими  меблями. Важко було вмовляти арендарів стати спонсорами, проте разом із с/г хімією та  с/г технікою таки ми їх придбали,також для учительської придбали дві новенькі шафи.

Зроблено дизайн центральної клумби та дизайн шкільного подвір’я – встановлено лавочки, урни, які зробив та   поварив чоловік , лебеді, вази для квітів.

Проведено  суботник та висаджено можевейник  при  вході в школу та квітів на клумбах.

Проведено ремонт школи. Встановлено нову огорожу-олівці на дитячому майданчику з власного господарства привіз чоловік штахети, рейки, кіпці та разом з річним кочегаром , робітником по ремонту та батьками встановили , проведено його дизайн у цікавій для діток формі.

Для економії газу завезено дрова у тісній співпраці з лісовим господарством – ми їм жолуді, а вони нам дрова.

Постійно проводилась   робота зі спонсорами по здешевленню харчування діток.

2013-2014 н.р.

У зв’язку з переведенням діток у ІІ корпус  виникла необхідність у туалеті. Зробила каналізацію та відкрила другий  внутрішній туалет., тоді гарно попрацювали кочегари Зубарі – Володя та Сірьожа, робіник по ремонту Печенюк В.І.  разом з моїм чоловіком. Потік і прийшов у несправність унітаз  у дошкільному підрозділі НВК, який було  замінено новим.

Влітку  виділено місце та відкрито кабінет медичної сестри знову ж працювали Зубарі – Сергій, Володя та  чоловік .

Закуплено нові стільці для учительської та  кабінету  директора, які проплатив Пастушенко Михайло Васильович ВК «Імпульс».

Дякуючи Яценку Антону в школі з’явився новенький комп’ютер та скайп.

Вимогою часу став пандус, який зробили влітку.

Проводилась робота зі спонсорами по здешевленню харчування учнів.

 Але саме головне, що  було замінено  покрівлю  100-річної  школи.

2014-2015 н.р.

Цей рік приніс багато нового –  дякуючи коштам виділеним сільською радою, голова – Дудник П.М. було замінено старі вікна на пластикові у групах та внутрішньому туалеті дошкільного підрозділу, кабінеті медсестри, їдальні дошкільного підрозділу та  майстерні по дереву і металу. Замінено регістри, що потребували заміни і потекли  на теплозберігаючі  річним кочегаром та чоловіком. 

Замінено вхідні двері у спортивній залі та ІІ і ІІІ корпусах.

Щоб школа оновлювалась і осучаснювалась було замінено старі стенди на нові- пластикові з сучасним оформленням- дякуючи Кочубею М.Д.

Антон Яценко привіз комп’ютери для учительської та бібліотеки. А організація ТІМ підвела  інтернет у школу і підключили його. Дякуючи спонсору Сокуру Ігорю Володимировичу  у нас працював ІНТЕРНЕТ та ми цілий рік були забезпечені папером.

Було проведено

-         (14.03.2014 р.)семінар з хімії на тему « Вуглеводи»

-         (14.03.2014 р.)Семінар з англійської мови на тему « Навчання іноземної мови молодших школярів»

Було проведено ремонт  школи  дякуючи  тісній співпраці зі спонсорам та дякуючи батькам, обслуговуючому персоналу,вчителям.

Проводилась робота зі спонсорами по здешевленню харчування школярів.

2015-2016 н.р. 

Тісна співпраця з ВК фірмою «Октан» зокрема Сокуром І.В. в школі цілий рік працював ІНТЕРНЕТ.

Було змінено дизайн шкільної їдальні, замінено шпалери пофарбовано  стільчики та столи, замінено клейонки дякуючи депутату районної ради Кочубею М.Д. Він же і був постійним спонсором по забезпеченню їдальні борошном та цукром.

Цей рік школа працювала у відповідальному по району режиму. Було проведено три великі семінари – це

-         (20.11.2015 р.)Семінар бібліотекарів на тему «Бібліотека – стратегічний партнер освіти»

-         (18.03.2016 року)семінар вчителів математики та інформатики на тему : «Підвищення рівня знань учнів шляхом активного впровадження інформаційних технологій на уроці інформатики та математики»

-         (22.04.2016 р.) семінар вчителів суспільно-гуманітарного циклу на тему «Духовне виховання та краєзнавча робота на уроках та в позакласній діяльності»

 

2016-2017 н.р.

За сприяння сільської ради придбано нові меблі для їдальні дошкільного підрозділу НВК (столики і стільчики). Батьками зроблено капітальний ремонт спальні,вентиляційної системи та освітлення. Антоном Яценком придбано лінолеум, шпалери Спальню укомплектовано новими двохярусними ліжечками, дякуючи коштам виділеним депутатом обласної ради Овчаренком 25000 грн.  та сільською радою. За кошти сільської ради  придбано нові ігрові зони, письмовий стіл для вихователів, ігрові зони для 1 та 2 класів, магнітні дошки для старшої групи та математичного кабінету. Для кабінету біології придбано нові письмові столи та стільці. Дякуючи спонсору Кочубею М.Д.(депутату районної ради) та батьківським коштам  зроблено обмостку на фасаді дошкільного підрозділу НВК. Спонсором ВАТ Уманьагрохім придбано новий принтер для учительської, ДП Агрозапчастина тов. «Агроремонт» придбано нові фонарі для освітлення території школи, а сільською радою виділено лампочки у фонарі.

Підключено ІНТЕРНЕТ до шкільної  бібліотеки. Дякуючи Пастушенку М.В. зроблено  денне освітлення в кабінеті української мови та літератури.

Дякуючи депутату районної ради Кочубею М.Д. у школі замінено насос у криниці на новий, для харчування  він завжди допомагає борошном та цукром.

Та я вважаю, що важливу справу ми зробили у заміні теплотраси. У цьому нам весь час допомагав Кочубей М.Д., це екскаватор для риття і для загортання і моральна підтримка, підтримка відділу освіти. Всім важливо знати, що допомагаючи дітям ми допомагаємо їм рости і розвиватися, власним прикладом показуємо своє місце у суспільстві.

Обрізано дерева, що знаходились близько біля будівель школи та електромереж.

Батьки разом з дітьми беруь участь у шкільних заходах, родинних святах.

 

2017-2018 н.р.

Цей рік тільки розпочався  проте ми вже встигли попрацювати.

ЗНОВУ  незмінний спонсор Фірми «Окан» Сокур І.В. проплатив ІНТЕРНЕТ і вчителі та учні вдало ним користуються.

Дякуючи депутату районної ради Кочубею М.Д. організовано кран,  зрізано гілку, яка вже багато років лежала на сараї. Зрізано суху ялину, яка скинула хвою влітку, окультурено обрізкою дерева на території школи. Гарно попрацювали депутат райради Кочубей М.Д., річний кочегар Лисак М.В., робітник по ремонту Печенюк В.І., кочегар Мовчан І.М., завгосп Метановська Т.Г., я та чоловік це у нас був такий суботник. 

Зроблено чимало

Щороку учні школи прибирають парки на території села, активні учасники флешмобів , допомога  воїнам АТО, зустрічі з воїнами АТО ….

Ось уже три роки чоловік допомагає у посадці , обробітку міжрядь, підгортанні картоплі, викопуванні її.

Лишки овочів( моркву, столовий буряк, картоплю) привозю до школи на харчування діткам.

Голова батьківського комітету, Швець Іван Анатолійович, допомагає у викошуванні городу, території школи.

Організовано пройшов суботник по прибиранню території від зрізаного гілля та встановленні бордюрів, плити на доріжках.

Проте не всі батьки цікавляться шкільним життям своїх чад.

Хочу Ще зачитати ті витрати, які пішли на обробіток шкільного городу. Він заріс пирієм, бур’янами, а згідно перспективного плану роботи школи на 2016-2020 роки ми повинні працювати на навчально-дослідних ділянках та на шкільному городі.Згідно ротаційної таблички ми і працювали ці роки.