Родинне свято

15.05.2017 11:35

   Родинне свято   в школі – це  нагода для всього класного колективу зібратися у велику дружню шкільну родину, поспілкуватися, проявити свої здібності в піснях, танцях та конкурсах. Родинне свято приносить всім радість, веселий настрій, усмішки на вустах дітей і дорослих.

   До Дня матері та Дня родини, 13 травня у 5 класі Кочержинського НВК відбулося родинне свято « Тепло сімейного вогнища», яке організувала класний керівник Світлана Михайлівна Ядак. До школи завітали найрідніші для п’ятикласників люди: матусі і татусі, дідусі і бабусі, сестрички і братики.   

      Щирими словами про родинні цінності розпочали концертну програму ведучі Яковенко Вікторія та Безсмертна Ольга. У родинному колі учні розповідали вірші, співали пісні для своїх рідних, які торкнули найтонші струни кожної душі. Кожне слово, яке діти промовляли, звучало в цей день дуже щиро, бо було звернене до найулюбленіших і найрідніших людей. До тих, хто недоспав, заколисуючи немовля, хто переживав за порізаний пальчик дитини, хто радів їхній найменшій перемозі. Пісня «Мамині очі» у виконанні учнів не залишила байдужими глядачів. А коли закружляли в українському народному танку дівчатка, заіскрилися очі, засяяли усмішки, заплескали долоні.

      Всі погляди дітей були спрямовані на найрідніших людей. Лунали щирі пісні з глибоким змістом і мелодією, яка торкалася найпотаємніших душевних струн. Їх слова викликали сльози на очах та усмішки на устах. Шквал оплесків супроводжував усі виступи. Діти зрозуміли, що батьки для них – найкращі друзі на все життя. Вони живуть їхніми проблемами, радощами, здобутками. Вони все зроблять заради своїх дітей. І відплатити їм можна лише своєю любов’ю. Гарний настрій панував на святі. Усіх присутніх учні вразили своїм артистизмом і закликали до єдності та миру в родинах. Атмосфера сімейного затишку невимушено запанувала на святі, коли переглядалися відео презентації про родини. Яскравим моментом були конкурси «Обійми матусі», «Батькова оригінальність», «Заощадливі бабусі», «Спостережливість сестрички» та ін.

     Усі присутні із задоволенням спостерігали за виступами дітей та родин і щиро аплодували кожному  виступу, адже артисти  вклали у них весь свій талант і шарм.  Завершенням    свята  стала   пісня «Родина».

    Свято  вдалося! Кожен знайшов на ньому щось для душі.  Такі  заходи  дають можливість об’єднати в одну велику шкільну родину дітей, батьків, педагогів. Хочеться побажати всім, щоб у кожній сім’ї та в нашій великій шкільній родині завжди панувала любов,  взаєморозуміння  та   повага   і щоб завжди ми були єдиною родиною.